Down Info Plus

Ai carte, ai parte

Cafenea Publica la The Library Bar

În data de 30 ianuarie 2015 „Asociaţia Riana pentru dezvoltareacp11 vieţii şi sprijin familial”, a organizat în The Library Bar din Piatra Neamţ, cea de-a doua „Cafenea publică” cu 6 teme principale de discuţie.

„Cafenea publică” este o metodă de dialog intercativ ce se bazează pe schimbul de informații valorizând contribuțiile tuturor participanților într-un cadru relaxat.

Totul a început în jurul orei 4 după amiază când învitaţii – cadre didactice, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, reprezntanţi ai altor ONG-uri de profil, părinţi dar şi simple persoane interesate de subiectele de discuție – au luat loc la mese. Gazda evenimenului a fost Raluca Smău, voluntară a Asociaţiei Riana. Ea, alături de colegii voluntari, a prezentat pe scurt modul de desfăşurare a evenimentului, dar și câteva informaţii despre „Asociaţia Riana” şi proiectul „Ai carte, ai parte”, în cadrul căruia a avut loc evenimentul.

cp12

În scurt timp au inceput discuţiile după ce în prealabil participanţii au putut alege între temele de discuţie:
1. Statistica la nivel național cu privire la persoanele cu sindrom Down
2. Primul site al tinerilor cu SD care s-a realizat tot pe acest proiect
3. Soluțiile care s-au oferit până acum
4. Educatia non-formală pentru tinerii cu dizabilități
5. Avantajele/dezavantajele voluntariatului
6. Noi idei pentru alte proiecte

cp13

Participanții așezați la mese, au discutat pe parcursul a mai multe runde de câte 20-30 de minute. Fiecare masă a abordat un anumit subiect legat de tema generală – incluziuneape piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. După finalizarea timpului alocat pentru o rundă, participanții s-au mutat la o altă masă, pentru a discuta un nou subiect. La fiecare masă a existat o gazdă care să modereze discuțiile și să noteaze ideile principale sau soluțiile propuse de către participanți.

În timpul discuțiilor s-au servit răcoritoare și cafea. La finalul a trei-patru runde de discuții s-au prezintat în plen concluziile dezbaterilor de la mese.

Pe tot parcursul evenimentului a fost prezentă şi televiziunea locala TVM. Voluntarii, dar şi parcipanţii au acordat interviuri, care ulterior au apărut într-un întreg reportaj de aproximativ 40 de minute despre Cafenea.cp14

Proiectul „Ai carte, ai parte” este implementat de „Asociaţia Riana pentru dezvoltare şi sprijin familial” şi se desfăşoară în perioada noiembrie 2013 - mai 2015. Parteneri actuali în cadrul proiectului sunt: Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamț, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret și Biblioteca G.T. Kirileanu.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

 

 

 

Newsletter

Site realizat in cadrul proiectului ”Ai carte, ai parte”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

finantatorii

Asociatia Riana

Parteneri

Calculator Sarcina